Χρήσιμες συμβουλές για τα Φίλτρα Melitta
1.Το φίλτρο καφέ

Ως ειδικός στον καφέ, η Melitta® προσφέρει όχι μόνο μια μεγάλη ποικιλία φίλτρων μηχανών καφέ, αλλά και μια μεγάλη γκάμα φίλτρων καφέ. Ένα συγκεκριμένο μέγεθος φίλτρου καφέ είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η καλύτερη απόλαυση του φίλτρου, το μέγεθος εξαρτάται από τη μηχανή καφέ που χρησιμοποιείτε και τον αριθμό των φλιτζανιών του καφέ που θέλετε να φτιάξετε. Η γκάμα των φίλτρων καφέ περιλαμβάνει τις σειρές προϊόντων Original, Gourmet και Natura. Για μια πολύ ξεχωριστή γευστική εμπειρία, τα φίλτρα καφέ Melitta Gourmet® διαθέτουν καινοτόμα Aromaporen PLUS®, τα οποία αυξάνουν τη ροή των λεπτών ελαίων καφέ που περιέχουν πάνω από 800 γεύσεις καφέ. Τα φίλτρα καφέ Melitta Natura επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα, ενώ το 60% ταχέως αναπτυσσόμενο μπαμπού χρησιμοποιείται στην κατασκευή τους. Τα φίλτρα Natura και Original καφέ διαθέτουν Aromazones που εξασφαλίζουν την καλύτερη απόλαυση του καφέ.

2. Τι είναι τόσο ξεχωριστό για τα φίλτρα melitta natura ;

Καλό για τον καφέ και τη φύση σας: Τα φίλτρα είναι κατασκευασμένα από 40% ταχέως αναπτυσσόμενο μπαμπού.

3. Γιατί πρέπει να διπλώσω το φίλτρο πριν το τοποθετήσω;

Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη προετοιμασία του καφέ, το χαρτί φίλτρου πρέπει να μορφοποιηθεί ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο σχήμα του φίλτρου. Αυτό γίνεται αναδιπλώνοντας τις δύο πτυχωμένες άκρες. Το χαρτί φίλτρου στη συνέχεια τοποθετείται τέλεια με την άκρη του φίλτρου και κάθεται βαθιά στο ένθετο φίλτρου. Αυτή η καλή εφαρμογή σημαίνει ότι το χαρτί δεν θα διπλωθεί από μόνος του κατά τη διαδικασία παρασκευής.

4. Τι ακριβώς σημαίνει “1×4®” όσον αφορά τα φίλτρα χαρτιού;

Όταν τα φιλτραρίσματα ήταν στα σπάργανα, δεν υπήρχαν καφετιέρες – εκείνες τις μέρες, ο καφές παρασκευάστηκε με το χέρι. Για να γίνει αυτό, τα φίλτρα και τα φίλτρα μεγέθους χαρτιού 100, 102® κ.λπ. – ανάλογα με τον αριθμό των απαιτούμενων φλιτζανιών – έπρεπε να έχουν χυθεί νερό πάνω τους αρκετές φορές. Ήταν μόνο δυνατό να εκτιμηθεί πόσος καφές τελικά θα κατέληγε στην κατσαρόλα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η Melitta εφευρέθηκε το “σύστημα φίλτρων 1x”. Ανάλογα με το επιλεγμένο μέγεθος, απαιτείται μόνο ποσότητα νερού “1x” που χύνεται πάνω από τον καφέ με αυτά τα νέα φίλτρα και χαρτιά φίλτρου (δηλ. 1×2 χάρτινο φίλτρο χύνεται πάνω από 1x = 2 φλιτζάνια καφέ, 1×4® χάρτινο φίλτρο χύνεται πάνω από 1x = 4 φλιτζάνια κ.λπ.) και προσέφερε τον σωστό αριθμό φλιτζανιών – ένα όφελος για τους λάτρεις του καφέ Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο η σειρά 100x όσο και η σειρά 1x υπήρχαν παράλληλα, δεδομένου ότι τα νοικοκυριά είχαν ακόμα φίλτρα και για τους δύο τύπους. Σήμερα, σχεδόν όλα τα μηχανήματα χρησιμοποιούν χαρτιά φίλτρου “1×4®”, επειδή προσφέρουν το τέλειο μέγεθος για την ποσότητα νερού και καφέ που απαιτείται στον κύριο τομέα συσκευών 8-10 φλιτζανιών.

5. Ποιο μέγεθος χαρτιού φίλτρου ταιριάζει στην καφετιέρα μου;

Συνολικά, υπάρχουν επτά διαφορετικά μεγέθη χαρτιού φίλτρου διαθέσιμα στα καταστήματα. Τα διάφορα μεγέθη προέκυψαν με την πάροδο του χρόνου για διάφορους λόγους (δείτε: “Τι ακριβώς σημαίνει” 1×4® “όσον αφορά το χαρτί φίλτρου;”). Οι ενδείξεις σχετικά με το σωστό μέγεθος χαρτιού φίλτρου βρίσκονται στις οδηγίες λειτουργίας της καφετιέρας σας ή στο ίδιο το φίλτρο. Το σωστό μέγεθος είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος το φίλτρο να σκιστεί ή να αναδιπλωθεί.

Αφήστε μια απάντηση