Καφετιέρα φίλτρου
Image
Μια σύντομη ιστορία της καφετιέρας φίλτρου

Οι ηλεκτρικές καφετιέρες υπάρχουν ήδη από τον 19ο αιώνα. Ωστόσο, συσκευές παρόμοιες με τις τρέχουσες παρουσιάστηκαν μόνο στη δεκαετία του 1950. Ήδη στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Melitta® κυκλοφόρησε την πρώτη καφετιέρα φίλτρου στην αγορά, σε συνεργασία με την Widman: “MA 120” – μια εταιρεία που έκανε ιστορία. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, οι καφετιέρες – με τιμή περίπου 120,00 DM – ήταν ακόμα ένα πραγματικό είδος πολυτελείας. Μόνο το 1970 η καφετιέρα φίλτρου πέτυχε την πρωτοπορία της. Όλο και περισσότεροι προμηθευτές ήρθαν στην αγορά και οι καφετιέρες φίλτρων αναπτύχθηκαν σε ένα μαζικό προϊόν. Η βασική αρχή του θερμαινόμενου νερού που φτάνει στο δοχείο στάγδην-στάγδην, μέσω του φίλτρου καφέ γεμάτο με αλεσμένο καφέ, παρέμεινε μέχρι σήμερα και έχει τροποποιηθεί ελαφρά μόνο με τα χρόνια.

Πώς λειτουργεί ακριβώς;

Οι περισσότερες καφετιέρες φίλτρων στην αγορά λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή του βαρυτικού φιλτραρίσματος.

Αυτό λειτουργεί ως εξής:

  •  Το νερό διοχετεύεται από τη δεξαμενή νερού μέσω ενός σωλήνα κατεύθυνσης στη θερμάστρα.
  • Αυτό συνήθως εγκαθίσταται στη βάση του μηχανήματος (κάτω από την εστία).
  • Εδώ, το νερό θερμαίνεται στους 100 ° C περίπου. Μέσω ενός ανυψωτικού, το θερμαινόμενο νερό φτάνει τώρα στον αλεσμένο καφέ στο φίλτρο.
  • Ακόμα και μετά τη διαδικασία παρασκευής, ο θερμαντήρας συνεχίζει να λειτουργεί. Για συσκευές με γυάλινη κανάτα, διατηρεί τον καφέ ζεστό με την ενσωματωμένη εστία.
  • Για συσκευές με θερμική κανάτα, δεν είναι απαραίτητο. Η κανάτα διατηρεί τον καφέ ζεστό, ο θερμαντήρας σβήνει αυτόματα μετά την ολοκλήρωση της παρασκευής.
Image
Ο επιλογέας αρώματος

Οι περισσότερες καφετιέρες προετοιμάζουν τον καφέ με τον ίδιο τρόπο για κάθε διαδικασία παρασκευής. Η γεύση επηρεάζεται μόνο από την ποιότητα / δοσολογία του καφέ που χρησιμοποιείται. Ο Melitta® Aroma Selector κάνει αυτό το ευκολότερο για τους λάτρεις του καφέ: Καθιστά δυνατή τη μεταβολή της ισχύος του καφέ πολύ εύκολα και σύμφωνα με την προσωπική γεύση. Τα ακόλουθα μοντέλα Melitta® διαθέτουν αυτήν τη δυνατότητα: Look® Selection, Look® DeLuxe, Look® Therm DeLuxe, Enjoy® και Enjoy® Therm.

Image
Αφήστε μια απάντηση