Μη αυτόματη διήθηση
Image
Όλα ξεκινούν από μια καλή ιδέα

Η Melitta Benz γεννήθηκε το 1873 στη Δρέσδη της Γερμανίας, κυριολεκτικά περιτριγυρισμένη από… χαρτί, μιας και ο πατέρας της ήταν εκδότης. Όταν έκανε την δική της οικογένεια, η Melitta αρχικά δεν εργάστηκε, κι εξελίχθηκε στην κλασική νοικοκυρά της εποχής, ωστόσο η φύση ήταν πάντα ανήσυχη και περίεργη.

Ένα από τα βασικά της προβλήματα ως νοικοκυράς, ήταν ότι οι μηχανές καφέ της εποχής (αντίστοιχης λειτουργίας με τα σημερινά moka pots) παρήγαγαν υπερβολικά πικρό και έντονης γεύσης καφέ, κάτι που η Melitta βάλθηκε να βελτιώσει με όποιο τρόπο μπορούσε. Αφού διαπίστωσε πως η υπερβολική πικράδα του καφέ οφειλόταν στα υπολείμματα που έμεναν μέσα στο  ρόφημα, αποφάσισε να ριχτεί με τα μούτρα στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αποτελεσματικού φίλτρου.

Αφού πειραματίστηκε με διάφορα υλικά, όπως το ύφασμα, κατέληξε σε ένα υλικό που το γνώριζε καλά. Ξηλώνοντας μια σελίδα από ένα τετράδιο του γιου της και καρφώνοντας το με ένα καρφί σε μια χάλκινη κούπα, έφτιαξε την πρώτη συσκευή εκχύλισης καφέ με χάρτινο φίλτρο στην ιστορία!

Image
Συμβουλές για χειροποίητα λάτρεις

Με χειροκίνητη διήθηση, ο καφές θα πρέπει ιδανικά να εγχυθεί με νερό που δεν βράζει πλέον (η θερμοκρασία μεταξύ 86 και 98 ° C είναι ιδανική). Στη συνέχεια, περιμένετε για λίγο (περίπου 20 έως 30 δευτερόλεπτα) και στη συνέχεια ετοιμάστε τον καφέ με το υπόλοιπο νερό. Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα του χειροκίνητου φιλτραρίσματος είναι ότι η διαδικασία παρασκευής μπορεί να προσαρμοστεί ιδανικά. Με τη μέθοδο έγχυσης, η αντοχή μπορεί να ποικίλλει:

  • Εάν απαιτείται ήπιος καφές, συνιστάται να ρίξετε ολόκληρη την ποσότητα νερού στο φίλτρο αμέσως μετά την παρασκευή. Αν ένας πιο δυνατός καφές ήθελε, ο καφές εγχέεται ένα αναβλύζουν σε έναν χρόνο και ο καφές αφήνεται σε εντελώς στραγγίξει στο μεταξύ. ένας δυνατός καφές παράγεται όταν το νερό εμπλουτίζεται συνεχώς κατά ριπές.
  • Και μια ακόμη τελική συμβουλή: Εάν το δοχείο καφέ θερμαίνεται με βραστό νερό κατά το φιλτράρισμα χειροκίνητα, η θερμοκρασία και το άρωμα του καφέ μπορούν να διατηρηθούν ακόμη καλύτερα.
Αφήστε μια απάντηση