Χρήσιμες συμβουλές

Μη αυτόματη διήθηση

Το φίλτρο κώνου πορσελάνης – το πρωτότυπο

Πριν από 100 χρόνια, η Melitta Bentz, νοικοκυρά από τη Δρέσδη, είχε τελικά αρκετή πικρή γεύση και λείανση των δοντιών όταν έπινε καφέ. Ένα φύλλο χαρτιού από το σχολικό βιβλίο του γιου της Γουίλι της έδωσε μια απλή ιδέα να φιλτράρει τους άπεπτους χώρους καφέ χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο και χαρτί κατά την παρασκευή καφέ. Γύρισε με ένα διάτρητο ορείχαλκο και στις 20 Ιουνίου 1908, τέθηκαν τα επιχειρηματικά θεμέλια.

Συμβουλές για χειροποίητα λάτρεις

Με χειροκίνητη διήθηση, ο καφές θα πρέπει ιδανικά να εγχυθεί με νερό που δεν βράζει πλέον (η θερμοκρασία μεταξύ 86 και 98 ° C είναι ιδανική. Στη συνέχεια, περιμένετε για λίγο (περίπου 20 έως 30 δευτερόλεπτα) και στη συνέχεια ετοιμάστε τον καφέ με το υπόλοιπο νερό. Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα του χειροκίνητου φιλτραρίσματος είναι ότι η διαδικασία παρασκευής μπορεί να προσαρμοστεί ιδανικά. Με τη μέθοδο έγχυσης, η αντοχή μπορεί να ποικίλλει:

  • Εάν απαιτείται ήπιος καφές, συνιστάται να ρίξετε ολόκληρη την ποσότητα νερού στο φίλτρο αμέσως μετά την παρασκευή. Αν ένας πιο δυνατός καφές ήθελε, ο καφές εγχέεται ένα αναβλύζουν σε έναν χρόνο και ο καφές αφήνεται σε εντελώς στραγγίξει στο μεταξύ. ένας δυνατός καφές παράγεται όταν το νερό εμπλουτίζεται συνεχώς κατά ριπές.
  • Και μια ακόμη τελική συμβουλή: Εάν το δοχείο καφέ θερμαίνεται με βραστό νερό κατά το φιλτράρισμα χειροκίνητα, η θερμοκρασία και το άρωμα του καφέ μπορούν να διατηρηθούν ακόμη καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση