Συχνές απορίες για τις συσκευές Melitta.

Παρακάτω θα βρείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις συσκευές Melitta.

1. Πόσο συχνά πρέπει να πραγματοποιώ αφαλάτωση της καφετιέρας μου;

Το πόσο συχνά μια μηχανή καφέ χρειάζεται αφαλάτωση εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείται και από τη σκληρότητα του νερού. Στην περίπτωση που η μηχανή χρησιμοποιείται κάθε μέρα τότε για χρήση σκληρού νερού, συνιστάται να πραγματοποιείτε αφαλάτωση δύο φορές τον μήνα, ενώ για χρήση μαλακού νερού, μία φορά τον μήνα είναι αρκετή.

2.Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσω αφαλάτωση της καφετιέρας μου;

Για την αφαλάτωση μιας καφετιέρας, συνιστάται η χρήση ενός υγρού αφαλάτωσης το οποίο είναι κατάλληλο για μηχανές καφέ.

3.Για πόσο μπορώ να διατηρήσω κόκκους καφέ;

Η ημερομηνία ελάχιστης διατήρησης βρίσκεται στη συσκευασία των κόκκων καφέ. Η ημερομηνία ελάχιστης διατήρησης ισχύει εφόσον η συσκευασία είναι κλειστή.

4.Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης του καφέ;

Ο καβουρδισμένος καφές είναι ένα ευαίσθητο φυσικό προϊόν, το οποίο μπορεί γρήγορα να χάσει τη γεύση του εάν αποθηκευτεί με λάθος τρόπο. Επομένως, σας συνιστούμε να μην αποθηκεύετε το ανοιχτό πακέτο μαζί με άλλα έντονα μυρωδικά τρόφιμα. Προστατέψτε τον καφέ σας από το άμεσο ηλιακό φως, τη θερμότητα και την υγρασία, καθώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη γεύση. Αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό και χωρίς οσμή μέρος. Σας προτείνουμε επίσης να αποθηκεύσετε τον καφέ σας στην αρχική του συσκευασία.

5.Τι σχέση έχει το άλεσμα του κόκκου καφέ με τη γεύση του καφέ;

Ο τρόπος με τον οποίο είναι αλεσμένοι οι κόκκοι καφέ επηρεάζει σημαντικά τη γεύση του καφέ. Αν οι κόκκοι καφέ είναι λεπτώς αλεσμένοι, ο καφές θα έχει πιο δυνατή γεύση, ενώ αν το άλεσμα είναι χονδρό, η γεύση θα είναι πιο ήπια.

6.Τι είναι ο espresso;

Ο espresso είναι μια μικρή ποσότητα συμπυκνωμένου καφέ.

7. Τι είναι ο καφές φίλτρου;

Ο καφές φίλτρου φτιάχνεται από ζεστό νερό το οποίο περνάει μέσα από τριμμένο καφέ. Το ζεστό νερό φιλτράρεται μέσω της βαρύτητας. Όταν το νερό έρθει σε επαφή με τον τριμμένο καφέ, οι γεύσεις, το χρώμα και το άρωμα του καφέ εξάγεται και διαλύεται στο νερό, διαδικασία γνωστή και ως εκχύλιση.

8.Ποια η διαφορά ανάμεσα στον καφέ φίλτρου και στον espresso;

Ο espresso και ο καφές φίλτρου έχουν μόνο ένα κοινό στοιχείο. Τον κόκκο καφέ! Ο espresso είναι ένας συμπυκνωμένος καφές ο οποίος εκχειλίζεται με πιεσμένο νερό. Το αποτέλεσμα είναι ένα μικρό ποτηράκι καφέ με πλούσια υφή, γλυκόπικρη γεύση και χρυσό αφρό γνωστό ως κρέμα. Χρειάζεται τουλάχιστον 9 bar πίεση για να δώσει όλη τη γεύση του καφέ.

9.Όλες οι καφετιέρες φίλτρου έχουν τα ίδια αποτελέσματα;

Η άμεση απάντηση είναι όχι. Το σωστό φιλτράρισμα και ο σωστός ρυθμός εξαγωγής είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Κάποια βασικά χαρακτηριστικά:

  • Καθώς ο καφές αποτελείται από 98% νερό, η ποιότητα του νερού επηρεάζει σημαντικά τη γεύση του καφέ σας. Επομένως, το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρό ή πολύ μαλακό. Η σκληρότητα του νερού ποικίλλει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή. Ενώ το πολύ μαλακό νερό αυξάνει την οξύτητα του καφέ, το πολύ σκληρό νερό μειώνει την οξύτητά του.
  • Πρέπει να έχετε τη σωστή δοσολογία καφέ. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη σωστή δοσολογία καφέ με νερό, το οποίο θα σας δώσει πιο ελαφρύ ή πιο δυνατό καφέ. Η ιδανική δοσολογία είναι 60γρ. καφέ ανά ένα λίτρο νερό. Οι 10 κούπες καφέ θα χρειαστούν 1,25 λίτρα νερό και 75γρ. καφέ.
  •  Σωστή θερμοκρασία. Η πιο σωστή θερμοκρασία για το φιλτράρισμα του καφέ είναι 92-96°. Πιο κρύο και το άρωμα θα χαθεί από τον κόκκο. Πιο ζεστό και ο καφές θα γίνει πικρός.
10. Γυάλινη ή μεταλλική κανάτα;

Οι Καφετιέρες Φίλτρου διαθέτουν γυάλινες ή μεταλλικές κανάτες (θερμός). Η γυάλινη κανάτα χρησιμοποιεί ένα ζεστό πιάτο για να διατηρεί τον φιλτραρισμένο καφέ ενώ η μεταλλική κανάτα (θερμός) διατηρεί την θερμοκρασία του φιλτραρισμένου καφέ μέσω των τοιχωμάτων της. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την κάθε μια. Πολλοί λένε πως η γυάλινη κανάτα που θερμαίνεται συνέχεια από την ζεστή πλάκα που έχει από κάτω της μπορεί να δεχτεί αλλοιιώσεις στη γεύση του καφέ μετά από κάποια ώρα. Η μεταλλική κανάτα διατηρεί την θερμοκρασία καλύτερα αλλά είναι πιο ακριβή και δεν μπορείς να δεις πόσο καφέ έχει στο εσωτερικό της.

11.Μπορώ να καθαρίσω τη καφετιέρα / βραστήρα με ξύδι;

Δεν πρέπει οι συσκευές να καθαρίζονται με ξύδι διότι δημιουργείται πίσσα που είναι βλαβερή για τον οργανισμό.

Αφήστε μια απάντηση